SZERVES MAGNÉZIUM

SZERVES MAGNÉZIUM

SZERVES MAGNÉZIUM

Kedvencekhez

A magnézium hozzájárul

  • az idegrendszer és izomzat kiegyensúlyozott működéséhez,
  • a meszesedés (kalcium lerakódás) megakadályozásához,
  • a normál csontozat és fogazat fenntartásához,
  • valamint segíti a nyugodt alvást, a stesszel való könnyebb megküzdést.

Nélkülözhetetlen ásványi anyag szervezetünk számára, több mint 300 enzim működéséhez szükséges. A magnézium hozzájárul a D-vitamin optimális működéséhez is.

Hiánya esetén krónikus fáradtságot, álmatlanságot, fejfájást, hangulatingadozást tapasztalhatunk. 


70 db étrend-kiegészítő kapszula

Kizárólag jól hasznosuló, 100% szerves magnéziummal + piperinnel

Összetevők: Magnézium-citrát, zselatin (kapszula anyaga), piperin.


Miért a Natur-L?


 Gyors felszívódású, egyenletes hatású

 100%-ban természetes alapanyagok felhasználásával készült

 

 Nem tartalmaz adalékanyagokat és tartósítószereket

 

 A legkorszerűbb, oldószermentes gyártás

 

 Magyar termék

 

 OGYÉI által nyilvántartott termék

100% Vegán
vegan
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek

Termékünk egy új generációs készítmény, mely magas dózisban tartalmaz magnéziumot és piperint (feketebors kivonata), egy felszívódást elősegítő összetevőt. Ennek köszönhetően a szervezet magasabb százalékban tudja az ásványi anyagokat hasznosítani.

Termékünkben szerves kötésű magnézium-citrátot használunk. A magnézium-citrát a magnézium citromsavval alkotott sója. Az egyik legjobban hasznosuló magnézium vegyület.

A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez a normál étkezéssel nehezen jutunk hozzá megfelelő mennyiségben. A magnézium szervezetünkből történő kiürülését gyorsíthatja a kávé-és tea fogyasztása, stressz és sport. A lakosság körében általános a magnéziumhiány, emiatt minden ember számára fontos a magnézium pótlása. Számos kutató állítja, hogy fontossága szervezetünk számára a D-vitaminéval egyenértékű. A különböző magnéziumot tartalmazó készítmények hasznosulása azonban nagyon különböző.

A magnézium szervetlen formái (-oxid, -karbonát, -szulfát, -hidroxid) alig hasznosulnak, viszont az erre hajlamosaknál laza székletet vagy akár hasmenést is okozhatnak, továbbá lekötik a gyomorsavat.

A magnézium szerves kötésű változatai többnyire jól felszívódnak szervezetünkben, és hasmenést is kevésbé okoznak.

Ha egy étrend-kiegészítő magnéziumot tartalmaz, akkor abban az esetek túlnyomó részében szervetlen magnézium-oxidot találunk, aminek csupán 4%-a szívódik fel, ezzel szemben a szerves magnézium-citrátnak rendkívül magas, 90%-os a biológiai hasznosulása. Ez óriási különbség!

Arról se feledkezzünk el, hogy a gyengébb minőségű magnézium vegyületből lényegesen többet kell bevennünk, és ennek lebontásával feleslegesen terheljük a szervezetünket. Tovább fokozhatjuk a hasznosulást a piperinnel. Ez a feketebors 95%-os kivonata és a bors csípős ízéért felelős. Számos kutatás bizonyította, hogy a piperin elősegíti a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását szervezetünkben.

A boltokban kapható szerves kötésű magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítők többsége csak részben vagy egyáltalán nem reagált aktivált magnézium vegyületeket tartalmaz. Mit is jelent ez valójában. Nézzünk erre egy példát: Magnézium-citrát helyett csak magnézium-oxid és citromsav keveréket használnak.

Előfordulhat, hogy a reakció egy része végbement ugyan, de a magnézium túlnyomó része akkor sem a megfelelő formában van jelen. Emiatt fordul elő gyakran a szerves kötésű magnézium vegyületek használatakor fellépő hasmenés. Azoknak a változatoknak az elemi magnézium tartalma – ahol a reakció nem ment teljes mértékben végbe – mindig magasabb, emiatt olcsóbbak is.

Sok étrend-kiegészítőt előállító “szakember” azt sem tudja, hogy az azonos nevű magnézium vegyületek között van különbség, ezért alapanyagként az olcsóbbra esik a választása, aminek ráadásul magasabb a magnéziumtartalma. Így maga a késztermék is olcsóbb lesz. Vásárlóként hogyan tudjuk kiválasztani a “jó” magnézium készítményt?

A legjobban hasznosuló magnézium- citrát esetében, ha a reakció teljes mértékben lezajlott akkor az elemi magnézium-tartalom 14-16%.

Magnézium-citrát esetében, ha a fentebb említett reakció teljes mértékben végbement, egy kapszula nem tartalmazhat 125 mg elemi magnéziumnál többet. Mindenképpen csak az alatt lehet a magnéziumtartalom, ha valóban a jelölt vegyületet tartalmazza. További probléma, hogy sok termék csomagolásán helytelenül van feltüntetve a magnézium tartalom is, ugyanis a vegyületet írják a címkére magnéziumként, holott annak csak töredéke az elemi magnézium.

Természetesen mi a magnézium-citrát teljesen reagált, aktivált változatát használjuk termékünkhöz.


60 NAPOS GARANCIA

A termékek hatásossága egyénenként eltérő lehet, mivel minden szervezet máshogy reagál a bevitt hatóanyagra. Termékeinkre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk – ha nem válik be, visszaadjuk az árát.

Összetevők, hatóanyagok

MAGNÉZIUM 

70 db étrend-kiegészítő kapszula

Kizárólag jól hasznosuló, 100% szerves magnéziummal + piperinnel

Összetevők: Magnézium-citrát, zselatin (kapszula anyaga), piperin.

Hatóanyagok napi adag: 2 kapszulában

Magnézium (NRV 64 %) 240 mg

piperin 5 mg

*NRV = Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

Felhasználás, tárolás

Felhasználási javaslat: Vegyen be naponta két kapszulát lehetőleg étkezés közben. Rágás nélkül folyadékkal egészben nyelje le.


Szobahőmérsékleten, napfénytől védve, gyermekek elől elzárva tárolandó.

Nyilatkozat

A Natur-L termékcsalád egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítői nem gyógyszerek, hanem olyan a hagyományos étrend kiegészítésére szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat és egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. A Natur-L Magyarország Kft, mint a Natur-L termékcsalád tulajdonosa valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fenti rendeletben foglaltakat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal előírásait.


Termékeink hatóanyagairól megosztott írásaink a legújabb, szakirodalmi források áttanulmányozása nyomán születnek, kizárólag olvasóink általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére.

Ezek a szövegek nem eladásösztönző célból készülnek és nem ösztönöznek a termékeink megvásárlására és nem értelmezhetőek orvosi tanácsként, nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ha vásárlóink ismételt vásárlásaikkal megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a Natur-L termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!